akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Ciasteczka kakaowo - korzenne przełożone dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dawno temu je robiłam :D Kruche, kakaowo - korzenne ciasteczka przełożone dżemem z czarnej porzeczki, który do nich doskonale pasuje. Serdecznie polecam!

Ciasteczka kakaowo - korzenne przełożone dżemem

Składniki:

Ciasteczka kakaowo - korzenne przełożone dżemem

 

  • Ciasto:
  • 250 g masła
  • 350 g mąki pszennej/ tortowej
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • 1 kopiasta łyżeczka przyprawy korzennej

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kakaowo - korzenne przełożone dżemem
1. Ciasto: Wszystkie składniki krótko wyrobić rękami do uzyskania jednolitej masy. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 1 godzinę. 2. Po tym czasie ciasto podzielić na około 50 części. Każdą spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. 3. Ostudzone ciastka przełożyć dżemem z czarnej porzeczki. Smacznego!