Sposób przygotowania:
Kruche kakaowe grzybki
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka oraz śmietanę. Następnie wsypujemy przesiane kakao. Gdy połączy się ono z masą maślaną stopniowo dodajemy pozostałe sypkie składniki. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blat i szybko zarabiamy.
Wstawiamy na godzinę do lodówki, by się schłodziło.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrawamy ciasteczka.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st. przez około 15 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
Wstawiamy na godzinę do lodówki, by się schłodziło.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrawamy ciasteczka.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st. przez około 15 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
anemon
misia5
Zgadzam się w 100% :)