anna.4991

anna.4991

Kucharz
[Przepisów: 6]

Ciasteczka kisielowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wybornie smakują i atrakcyjnie wyglądają

Ciasteczka kisielowe

Składniki:

Ciasteczka kisielowe

 

  • 2 kisiele truskawkowe
  • kostka margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 11 łyżek mąki
  • drzem (obojętnie jaki)
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kisielowe
Cukier, kisiel (gotowy - zrobiony z 1 1/2 szklanki wody), margarynę dokładnie zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie bierzemy ciasto i robimy wielkie kulki i je spłaszczamy. Dajemy na brytfankę i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu studzimy. Ciastka smarujemy dżemem. Sklejamy je i dekorujemy bakaliami.

Tagi:

bakalie