Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasteczka kokosowe z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasteczka kokosowe są pyszne i warto je zrobić

Ciasteczka kokosowe z marmoladą

Składniki:

Ciasteczka kokosowe z marmoladą

 

  • 1,5 szklanki mąki,
  • 15 dag masła,
  • 2 żółtka,
  • 1 łyżka śmietany,
  • 1 szklanka wiórków kokosowych,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • aromat śmietankowy,
  • 0,5 szklanki marmolady,
  • 0,5 szklanki białego lukru,
  • 10 dag cukru pudru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kokosowe z marmoladą
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, dokładnie posiekać, następnie wlać żółtka, śmietanę, aromat, wsypać cukier puder,4 łyżki wiórek kokosowych i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posmarować marmoladą i skleić po 2 ciasteczka razem, wierzch posmarować białym lukrem i posypać wiórkami kokosowymi.