Sposób przygotowania:
Ciasteczka korzenne
Przygotować niezbędne składniki do ciastek. Mąkę przesiać na drobnym sicie, jajka sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą: mąkę, cukier, imbir, kakao, cukier waniliowy, sól, dodać żółtka i należy z nich wyrobić jednolite ciasto, wyrabiamy je do momentu aż będzie gładkie i lśniące. Następnie należy ciasto zawinąć w folię aluminiową i należy włożyć je do lodówki w celu schłodzenia. Po upływie około godziny ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką tortową należy rozwałkować ciasto na grubość około 5 mm po czym należy z ciasta wycinać ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka należy układać na wysmarowanej masłem blaszce, i piec w temperaturze około 180 stopni C . Piec ciastka około 20-30 minut. Ostudzone ciasteczka dekorować polewą mleczną.