Ciasteczka kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka ubić na puszystą masę. Wymieszać oba rodzaje mąki, cukier puder i rozdrobnione orzeszki. Wymieszać, a następnie wlać jajka.

Ciasteczka kukurydziane

Składniki:

Ciasteczka kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kukurydziane
Jajka ubić na puszystą masę. Wymieszać oba rodzaje mąki, cukier puder i rozdrobnione orzeszki. Wymieszać, a następnie wlać jajka. Utrzeć ciasto. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ciasto nakładać łyżką, formując placuszki. Trzeba pamiętać o pozostawieniu miejsca między poszczególnymi porcjami ciasta, które podczas pieczenia zwiększy swój rozmiar. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec ciastka przez 25 minut, aż ich brzegi zbrązowieją i staną się chrupiące.