jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasteczka magdalenki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciasteczka na deserek do kawy i herbaty

Ciasteczka magdalenki

Składniki:

Ciasteczka magdalenki

 

  • 15 dag masła
  • 6 jajek
  • 20 dag mąki
  • 20 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 g rumu

Sposób przygotowania:

Ciasteczka magdalenki
Masło ucierać 10 minut na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodawać pojedyńczo jajka i ucierać 3 minuty za każdym razem, wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać rum i wymieszać.
Przygotowane ciasto nakładać do wysmarowanych masłem i posypanych mąką foremek w kształcie muszelek, wypełniając je do 3/4 wysokości i piec 10-15 minut w gorącym piekarniku.

Tagi:

jajko jajka