Sposób przygotowania:
Ciasteczka marchewkowe
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę, skórkę pomarańczową i marchewkę. Zagniatamy szybko jednolite ciasto. Schładzamy w lodówce przez 20 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy pomiędzy 2 kawałkami folii na grubość ok. ½ cm (w razie potrzeby można lekko podsypać mąką) i wycinamy kółka o średnicy 4 cm. Kółka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odpowiednie odstępy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 18 minut. Ciasteczka studzimy. Z soku z cytryny i cukru pudru robimy (ucieramy) lukier o konsystencji takiej aby nie spływał z ciastek i łatwo się rozprowadzał nożem na ciastkach. Lukier nakładamy na ciastka i pozostawiamy ciastka do wyschnięcia (najlepiej na noc). Barwnik rozpuszczamy w spirytusie i pędzelkiem malujemy dowolne wzory lub korzystamy z szablonu. SMACZNEGO