Sposób przygotowania:
Ciasteczka maślane a'la duńskie.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę,dodać
pełną kostkę masła duńskiego lub zwykłego i ostrym nożem posiekać na wiórki.Zrobić w środku dołek i wbić żółtka,dać cukier
zwykły i waniliowy,aromat migdałowy.Zagniatać całość,podsypując
trochę mąki pod spód,aż ciasto odejdzie od rąk.Rozwałkować nie-
-zbyt cienko i wykrawać radełkiem dowolne kształty lub też przep-
-uścić ciasto przez szprycę,tworząc wymyślne kształty.Rozgrzać
piekarnik od 170-200 st.C.,a blachę natrzeć margaryną i wyłożyć
pergaminem.Układać ciasteczka w odstępie 3 cm.od siebie na
blasze,wsunąć do piekarnika i piec 20-25 min.Po wyjęciu ostudzić
i spożywać.
pełną kostkę masła duńskiego lub zwykłego i ostrym nożem posiekać na wiórki.Zrobić w środku dołek i wbić żółtka,dać cukier
zwykły i waniliowy,aromat migdałowy.Zagniatać całość,podsypując
trochę mąki pod spód,aż ciasto odejdzie od rąk.Rozwałkować nie-
-zbyt cienko i wykrawać radełkiem dowolne kształty lub też przep-
-uścić ciasto przez szprycę,tworząc wymyślne kształty.Rozgrzać
piekarnik od 170-200 st.C.,a blachę natrzeć margaryną i wyłożyć
pergaminem.Układać ciasteczka w odstępie 3 cm.od siebie na
blasze,wsunąć do piekarnika i piec 20-25 min.Po wyjęciu ostudzić
i spożywać.