joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Ciasteczka migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i piękne ciasteczka witrażyki na świąteczny stół lub choinkę.

Ciasteczka migdałowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka migdałowe

 

 

  • żółte landrynki

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Szczelnie zawinąć i wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin. Ciasto rozwałkować i wykrawać duże serca, w środku mniejsze. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Landrynki rozkruszyć i po trochę wsypywać w środek każdego serduszka. Piec ok 10-15 minut w 180 stopniach. Ostudzone można udekorować lukrem.
Ciasteczka migdałowe
Składniki na ciasto posiekać i zagnieść elastyczne ciasto
Ciasteczka migdałowe
Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia

Tagi:

jajko jajka