lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasteczka migdałowo-czekoladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 80
         
ocena: 5/5 głosów: 2

No to dziś pokaże wam szybkie ciasteczka migdałowe,udekorowane i fikuśne. Miały być na Święta, niestety moja rodzinka dorwała się do nich i zostały okruszki.

Ciasteczka migdałowo-czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka migdałowo-czekoladowe

Składniki:

Dodatkowo:

  • wiórka z truskawkowej czekolady
  • wiórka z cytrynowej czekolady
  • Lukier:

 

  • cukier puder 1 szklanka i sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowo-czekoladowe

Wykonanie :

Migdały płatki zmieliłam w młynku do kawy, dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz sól.

Dodaję miękkie masło lub rozpuszczone, cukier i jajka oraz parę kropel aromatu migdałowego.

Zagniatam ciasto jeśli jest zbyt lepiące to podsypuje mąką. Wałkuję na około 4-5 mm i wykrawam ciasteczka.

Piec nastawiam na 180 stopni i piekę jakieś 8-10 minut.

Pilnuję zawsze, jeśli się zarumienia po bokach to zaraz wyjmuje:)

Studzę na kartce, lukruję i posypuje wiórkami z kolorowej czekolady.

Ciasteczka migdałowo-czekoladowe
Zagniatam ciasto jeśli jest zbyt lepiące to podsypuje mąką.
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe
Wałkuje na około 4-5 mm i wykrawam ciasteczka.
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe
Piec nastawiam na 180 stopni i piekę jakieś 8-10 minut.Pilnuję zawsze, jeśli się zarumienia po bokach to zaraz wyjmuje :)
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe
Studzę na kartce, lukruje i posypuje wiórkami z kolorowej czekolady.

Tagi:

ciasteczka