Sposób przygotowania:
Ciasteczka z posypką czekoladową
Mąkę wymieszać z kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, posypkę czekoladową, cukier puder i bardzo drobno posiekaną kandyzowaną skórkę pomarańczową. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. W międzyczasie przygotować masę. Masło z cukrem pudrem utrzeć, dodać pokruszone biszkopty, śmietanę, spirytus, kakao, wiórki kokosowe, aromat migdałowy, dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość 4-5 mm. Małą szklaneczką wycinać krążki i układać na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 12-15 minut. Zimne upieczone ciasteczka przekładać masą migdałową. Polukrować, obtoczyć w kolorowej posypce.