Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka migdałowo kokosowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast masła można używać margarynę.

Ciasteczka migdałowo kokosowe.

Składniki:

Ciasteczka migdałowo kokosowe.

 

  • masło 25 dag
  • mąka 35 dag
  • cukier puder 25 dag
  • jajka 4 szt
  • wiórka kokosowe 10 dag
  • migdały mielone 10 dag
  • aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
  • mleko 2 łyżki
  • cukier kryształ do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowo kokosowe.
Do miski włożyć masło dodać cukier puder i utrzeć, dodając stopniowo 3 jajka. Następnie wsypać wiórka kokosowe, zmielone migdały, mąkę, dodać aromat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny.Następnie ciasto rozwałkować. Foremkami wycinać ciasteczka, układać na przygotowanej blaszce. Pozostałe jajko roztrzepać z mlekiem i smarować ciasteczka, posypać cukrem kryształem. Piec w temp 180 stopni około 10-12 minut.

Tagi:

jajko jajka