marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ciasteczka na raz dwa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wszystkie składniki odmierzyć,wsypać do miski i zagnieść ręką, a następnie schłodzić w lodówce.Potem kłaść kupki ciasta na blachę.Piec 20 m.

Ciasteczka na raz dwa.

Składniki:

Ciasteczka na raz dwa.

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 30 g.mączki orzechowej mielonej,
  • 1/4 szklanki kakao,
  • 1/2 pudełka masła lub margaryny,
  • 100 g.cukru,
  • arkusz pergaminu do wyłożenia blachy.

Sposób przygotowania:

Ciasteczka na raz dwa.
Wszystkie składniki na ciastka przygotować,odmierzyć,dodać do miski oraz zagnieść ręką na gładką masę.Wstawić do lodówki na
30 min.Międzyczasie nagrzać piekarnik do 180 st.C,a blachę wyłożyć arkuszem pergaminu.Miskę z ciastem wyjąć z lodówki i
kłaść łyżką kupki ciasta obok siebie w 2-3 cm.odstępie,po czym wstawić blachę z zawartością do piekarnika.Piec ok.20 min.Po up-
-ieczeniu wyjąć i jeść.

Tagi:

jajko jajka