Sposób przygotowania:
Ciasteczka na żółtkach
Jajka wyjmujemy około dwie godziny wcześniej. Jajka gotujemy na twardo około 10 minut. Odcedzamy. Studzimy. Obieram jajka. Kroję na pół. Wyjmuję z jajek żółtka. Rozgniatam widelcem żółtka.
Mąkę i cukier puder przesiewam. Dodaje masło i rozgniecione żółtka. Zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Wałkuje i wycinam dowolne kształty.
Ciastka układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę.
Dowolnie dekoruję.
Mąkę i cukier puder przesiewam. Dodaje masło i rozgniecione żółtka. Zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Wałkuje i wycinam dowolne kształty.
Ciastka układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę.
Dowolnie dekoruję.