Sposób przygotowania:
Ciasteczka orkiszowe
Mąkę orkiszową oraz cukier puder przesiewamy na blat. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i bardzo szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą lub dajemy do woreczka i schładzamy przez 3 godziny w lodówce.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 160 st. około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz grubości ciasta.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Płynną przekładamy do dekoratora i zdobimy ostudzone ciasteczka. U mnie były kwiatuszki więc co drugi płatek robiłam kropeczkę z czekolady, a na nią układałam mini lentilka.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 160 st. około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz grubości ciasta.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Płynną przekładamy do dekoratora i zdobimy ostudzone ciasteczka. U mnie były kwiatuszki więc co drugi płatek robiłam kropeczkę z czekolady, a na nią układałam mini lentilka.
BozenaMatuszczyk
cherry