Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie cebulowym z szybkowara
Porcje żeberkowe obtoczyć w przyprawie do gulaszu i w mące pszennej, w garnku szybkowara na smalcu mocno zrumienić żeberka z każdej strony, odkładać na talerz.
Następnie wsypać pokrojone cebule, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać na złoty kolor.
Do cebuli ponownie dodać żeberka, kostkę rosołową, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut.
Żeberka z szybkowara wyjąć na talerz, wywar przelać do rondelka, wsypać mąkę pszenną i blenderem wszystko zmiksować, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu.
Następnie wsypać pokrojone cebule, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać na złoty kolor.
Do cebuli ponownie dodać żeberka, kostkę rosołową, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut.
Żeberka z szybkowara wyjąć na talerz, wywar przelać do rondelka, wsypać mąkę pszenną i blenderem wszystko zmiksować, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu.