Sposób przygotowania:
Domowe bułki pszenno - orkiszowe z oreganoETAP 1:

Masło roztapiamy w garnuszku i łączymy z mlekiem.
Mąkę pszenną i mąkę orkiszową przesiewamy do miski. Dodajemy drożdże, jajko, sól, cukier oraz masło z mlekiem. Wyrabiamy ciasto. Ciasto należy wyrabiać do momentu, aż samo będzie odstawać od dłoni lub haka robota planetarnego. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Następnie ciasto ponownie, tym razem krótko, zagniatamy.
ETAP 2:

Z ciasta wyrabiamy kulki, spłaszczamy je i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby między nimi był odstęp. Odstawiamy na kilkanaście minut do wyrośnięcia. Bułki posypujemy oregano, a następniestępnie pieczemy 15 minut w 180 st. C.