alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasteczka orzechowo-makowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka orzechowo-makowe

Ciasteczka orzechowo-makowe

Składniki:

Ciasteczka orzechowo-makowe

 

  • 1 szklanka maku
  • 6 łyżeczek cukru
  • 1 szklanka miodu
  • oliwa do natłuszczenia blaszki
  • 2 łyżki posiekanych orzechów

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowo-makowe
Zagotować cukier z miodem i makiem. Podgrzewać na małym ogniu do zarumienienia. Wymieszać z posiekanymi orzechami. Masę wyłożyć cienką warstwą na natłuszczoną blaszkę. Pozostawić do zastygnięcia. Kroić ostrym nożem. Nadać kształt batoników.

Tagi:

mak