Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane na biszkoptach
W garnku upalić cukier, gdy już się rozpuści (trzeba pilnować, żeby się nie przypalił) dodać margarynę, mleko, kakao i mleko. Wszystkie składniki wymieszać. Na koniec dodać płatki owsiane i kandyzowaną skórkę pomarańczową (można zastąpić kandyzowaną skórką pomarańczową) i olejek migdałowy. Ja dodałam 5 kropli, jeśli ktoś lubi bardziej intensywny zapach można dodać więcej, można również zastąpić ten olejek innym np śmietankowym lub rumowym. Na początku masa na ciastka będzie rzadka, należy ją gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż jej ilość się zredukuje i płatki owsiane lekko zmiękną. Na każdy biszkopcik, na płaską stronę nanieść 1 łyżkę przygotowanej jeszcze ciepłej masy i rozsmarować. Odstawić biszkopciki na bok żeby ostygły a następnie włożyć je do lodówki na ok 2h lub dłużej żeby masa zastygłą.