Sposób przygotowania:
Ciasteczka Owsiane pychotka
1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy. Ciasto powinno ładnie się formować, ale też powinno być odrobinę lepkie.
2. Z masy formujemy okrągłe ciasteczka, układając je na blasze wyłożonej pergaminem, zachowując odpowiednie odległości, gdyż podczas pieczenia ciastka się "rozrosną".
W każdym ciastku robimy niewielkie wgłębienie i wkładamy w nie żurawinę lub migdał (ja do tych nie dałam nic, a też były pycha)
Pieczemy w temperaturze 180st.C na złoty kolor - ok. 15 minut.
2. Z masy formujemy okrągłe ciasteczka, układając je na blasze wyłożonej pergaminem, zachowując odpowiednie odległości, gdyż podczas pieczenia ciastka się "rozrosną".
W każdym ciastku robimy niewielkie wgłębienie i wkładamy w nie żurawinę lub migdał (ja do tych nie dałam nic, a też były pycha)
Pieczemy w temperaturze 180st.C na złoty kolor - ok. 15 minut.