Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z bakaliami
W dużej misce połączyć całe jajka, miałki cukier i miękkie masło. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać startą skórkę cytrynową, pokrojone drobno suszone morele oraz suszoną żurawinę.
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia.
Masę jajeczną z bakaliami wymieszać z mąką i płatkami owsianymi. Ciasto jest dość sypkie.
Do miseczki nalać zimnej wody i moczyć w niej dłonie w trakcie formowania ciasteczek.
Gotowe płaskie ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 160-170℃ z termoobiegiem.
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia.
Masę jajeczną z bakaliami wymieszać z mąką i płatkami owsianymi. Ciasto jest dość sypkie.
Do miseczki nalać zimnej wody i moczyć w niej dłonie w trakcie formowania ciasteczek.
Gotowe płaskie ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 160-170℃ z termoobiegiem.
cherry
Habibi & Cats
cherry napisał(a):