Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z masami wanilia i truskawka
Biszkopt;
Składniki w temperaturze pokojowej.
Mąkę i skrobię przesiewamy.
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Na koniec dodajemy stopniowo cukier i żółtka dalej ubijać.
Do masy wsypujemy mąkę, delikatnie mieszając łyżką.
Masę przekładamy do dużej blaszki.
Pieczemy 180 stopni 35-40 minut.
Studzimy.
Przekrajamy na 2 placki.
Herbatę zaparzamy i studzimy.
Masę truskawkową miksujemy z mlekiem .
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.
Żelującą dodajemy do masy.
Biszkopt nasączamy herbatą.
Wykładamy masę truskawkową.
Biszkopty nasączamy w herbacie i układamy na masę.
Masę waniliową miksujemy z mlekiem.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.
Żelującą dodajemy do masy.
Wykładamy na biszkopty.
Na wierzch układamy nasączony w herbacie biszkopt.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch biszkoptu.
Chłodzimy w lodówce
Smacznego ;)
Składniki w temperaturze pokojowej.
Mąkę i skrobię przesiewamy.
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Na koniec dodajemy stopniowo cukier i żółtka dalej ubijać.
Do masy wsypujemy mąkę, delikatnie mieszając łyżką.
Masę przekładamy do dużej blaszki.
Pieczemy 180 stopni 35-40 minut.
Studzimy.
Przekrajamy na 2 placki.
Herbatę zaparzamy i studzimy.
Masę truskawkową miksujemy z mlekiem .
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.
Żelującą dodajemy do masy.
Biszkopt nasączamy herbatą.
Wykładamy masę truskawkową.
Biszkopty nasączamy w herbacie i układamy na masę.
Masę waniliową miksujemy z mlekiem.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.
Żelującą dodajemy do masy.
Wykładamy na biszkopty.
Na wierzch układamy nasączony w herbacie biszkopt.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch biszkoptu.
Chłodzimy w lodówce
Smacznego ;)