Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z polewą migdałową
Ciasteczka: Masło roztapiamy na patelni i po chwili dorzucamy płatki, otręby, (opcjonalnie posiekane rodzynki i orzechy) - smażmy na złoty kolor, studzimy. Mąkę, proszek do pieczenia, słodzik (opcjonalnie przyprawę korzenną) wsypujemy do miski i łączymy ze smażonymi płatkami. Wbijamy jajo i wyrabiamy, aż składniki się połączą. Ciasto wałkujemy na stolnicy podsypanej mąką na placek o grubości około 0,5 cm. Wycinamy ciastka foremką. Ps. Jeżeli ciasto będzie się sypać to możemy dodać łyżkę wody/mleka. Piec w 180 stopniach przez ok 10 - 15 minut. Polewa czekoladowo - migdałowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać likier i mleko - wymieszać. Udekorować gotowe ciasteczka :) Ps. Pozostałe ciasto pokruszyłam palcami i wstawiłam do piekarnika na kilka minut, tym sposobem zrobiłam ciasteczka i śniadaniową granolę ;) Smacznego :)