Sposób przygotowania:
Ciasteczka paluchy wiedźmyCiasto:

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i za pomocą dłoni szybko zagnieść.
Z całość uformować kul, którą należy owinąć folia spożywczą i włożyć do lodówki na mniej więcej 30 minut.
Formowanie ciastek:

Z zimnego ciasta uformować wałeczki, które przypominają ludzkie palce. Powinny być odrobinę mniejsze, ponieważ podczas pieczenia trochę urosną.
Na końcu każdego palca wetknąć połowę migdała a ostrzem noża zrobić nacięcia.
Pieczenie:

Przed pieczeniem ciastka schłodzić w lodówce.
Piec około 12 minut w 190 stopniach.
Lukier i zdobienie:

Cukier dokładnie utrzeć z czerwonym sokiem.
Z ciastek (ostudzonych) delikatnie usunąć migdały, puste miejsce posmarować lukrem i ponownie umieścić paznokcie.
zbysiowa
Di bloguje
Megi-
Di bloguje