Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Ciasteczka pełnoziarniste

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kruche ciasteczka w zdrowszej wersji i jak dla mnie smaczniejszej. Dzięki mące z pełnego przemiału smakują wspaniale.

Ciasteczka pełnoziarniste Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka pełnoziarniste

 

  • 1 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 100g masła
  • 1/2 szklanki cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciasteczka pełnoziarniste
Wszystkie składniki oprócz jajka włożyć do misy malaksera i pulsacyjnie zmiksować. Masło powinno być zimne. Wbić jajko i zmiksować. Zamiast malaksera można ciasto zagnieść na stolnicy. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie za pomocą widelca spłaszczać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C i piec przez 15min. Po wystudzeniu ściągać z papieru. Smacznego!
Ciasteczka pełnoziarniste
Wszystkie składniki oprócz jajka włożyć do malaksera.
Ciasteczka pełnoziarniste
Do rozdrobnionych składników wbić jajko.

Tagi:

jajko jajka