Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczarkowe ciasteczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne kruche ciasteczka z mąki ziemniaczanej, przypominające pieczarki.

Pieczarkowe ciasteczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe ciasteczka
Margarynę ucieramy z cukrem oraz jajkiem na puszystą masę. Dodajemy po troszeczką mąki pszennej, mąki ziemniaczanej oraz sodę. Dokładnie ucieramy. Z ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce. Umoczonym w kakao gwintem od plastikowej butelki robimy na każdej kuleczce wgłębienie. Pieczemy około 18 minut w temp. 180 stopni.
Pieczarkowe ciasteczka
Margarynę ucieramy z cukrem oraz jajkiem na puszystą masę. Dodajemy po troszeczką mąki pszennej, mąki ziemniaczanej oraz sodę.
Pieczarkowe ciasteczka
Z ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Pieczarkowe ciasteczka
Uformowane kulczki układamy na blaszce.
Pieczarkowe ciasteczka
Umoczonym w kakao gwintem od plastikowej butelki robimy na każdej kuleczce wgłębienie. Pieczemy około 18 minut w temp. 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka