Sposób przygotowania:
Ciasteczka piegowate z makiem.
Na stolnicę wysypać mąkę przesianą i pół kostki margaryny i sie-
-kać długim ostrym nożem,zrobic dołek w środki i wbić jajka,wsyp-
-ać cukier waniliowy,mak,łyżeczkę proszku do pieczenia oraz
szklankę cukru lub cukru pudru.Wyrobić na gładką masę i zagnieść w kulę i dać do lodówki,aby schłodzić.Piekarnik nagrzać do 180st.C.a formę natłuścić margaryną i położyć arkusz pergaminu lub folii aluminiowej,aby ciastka łatwo zdjąć z blachy w
całości.Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować,wycinając foremkami
różne kształty,np.serduszka,gwiazdki itp.Układać ciastka na blasze w odstępie 3-4 cm.Blachę wsunąć do piekarnika i piec 20-
25 min.Po upieczeniu wystudzić.
-kać długim ostrym nożem,zrobic dołek w środki i wbić jajka,wsyp-
-ać cukier waniliowy,mak,łyżeczkę proszku do pieczenia oraz
szklankę cukru lub cukru pudru.Wyrobić na gładką masę i zagnieść w kulę i dać do lodówki,aby schłodzić.Piekarnik nagrzać do 180st.C.a formę natłuścić margaryną i położyć arkusz pergaminu lub folii aluminiowej,aby ciastka łatwo zdjąć z blachy w
całości.Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować,wycinając foremkami
różne kształty,np.serduszka,gwiazdki itp.Układać ciastka na blasze w odstępie 3-4 cm.Blachę wsunąć do piekarnika i piec 20-
25 min.Po upieczeniu wystudzić.