senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Ciasteczka ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepsze na świecie ciasteczka! Zostawione tuż nad piecem chlebowym smakują jak zaczarowane!

Ciasteczka ryżowe

Składniki:

Ciasteczka ryżowe

 

  • 1 opakowanie kleiku ryżowego,
  • 1 kostka margaryny,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 2 jaja,
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka kokosu
  • wiśnie (ze słoika) lub marmolada

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ryżowe
Margarynę posiekać z kleikiem, dodać proszek, cukier, jaja, śmietanę i kokos. Wszystko wymieszać i zarobić ciasto. Gotową masę rozwałkować, a z otrzymanego wykrawać szklanką okrągłe ciasteczka. Na środku każdego układać wiśnie lub odrobinę marmolady. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Przechowywać w suchym miejscu, bo gdy "naciągną" wilgoci nie są już takie dobre.