blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Ciasteczka ryżowo-kokosowe

Składniki:

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

 

  • 1 paczka kleik ryżowy,
  • 1 kostka masło,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka cukier,
  • 3-4 łyżeczek wiórki kokosowe,
  • cukier waniliowy,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • dżem

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ryżowo-kokosowe
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blaszce wyścielonej specjalnym pergaminem lub folią do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury.

Tagi:

jajko jajka