Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dzieci je lubią.

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

Składniki:

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

 

  • 1 torebka kleiku ryżowego,
  • 25dag.margaryny,
  • 3jajka,
  • 1szkl.cukru,
  • 4łyżeczki wiórków kokosowych,
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia,
  • konfitura z wiśni

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ryżowo-kokosowe
Kleik ryżowy wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi,posiekać z margaryną,dodać jajka,cukier i zagnieść ciasto.Odkrawać po kawałku ciasta,formować kulki i układać je na blasze wyłożonej pergaminem,w każdej kulce zrobić dołek,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200"C i upiec na jasno złoty kolor.Po upieczeniu do każdego wgłębienie włożyć po łyżeczce konfitur,można te udekorować wisienką.