Sposób przygotowania:
Ciasteczka serowe.
Twaróg zmielić w maszynce do mięsa. (Ewentualnie zamiast twarogu, można użyć specjalnie przygotowanego sera do wypieków, już zmielonego, takiego, jak do serników). Masło ogrzać do temperatury pokojowej. Jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne. Mąkę rozsypać na stolnicy, położyć ser. Ogrzane masło i wszystkie składniki zagnieść. Ciasto powinno być trochę twardsze niż to na makaron. Rozwałkować masę i wykroić kółka za pomocą szklanki. Na każdym krążku ułożyć kawałek jabłka, ciasto zaciskać w rogach. Blachę do pieczenia posmarować tłuszczem, ułożyć ciasteczka. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor w temperaturze 180°C. Gotowe ciasteczka serowe wyjąć z piekarnika, przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.
bajtek
Etna
Tak...bez.
bajtek
Dzięki, chcę upiec takie i dlatego zapytałam... pozdrawiam :O)