Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Ciasteczka serowe.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasteczka serowe są pysznym dodatkiem do popołudniowej kawy.

Ciasteczka serowe.

Składniki:

Ciasteczka serowe.

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka serowe.
Twaróg zmielić w maszynce do mięsa. (Ewentualnie zamiast twarogu, można użyć specjalnie przygotowanego sera do wypieków, już zmielonego, takiego, jak do serników). Masło ogrzać do temperatury pokojowej. Jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne. Mąkę rozsypać na stolnicy, położyć ser. Ogrzane masło i wszystkie składniki zagnieść. Ciasto powinno być trochę twardsze niż to na makaron. Rozwałkować masę i wykroić kółka za pomocą szklanki. Na każdym krążku ułożyć kawałek jabłka, ciasto zaciskać w rogach. Blachę do pieczenia posmarować tłuszczem, ułożyć ciasteczka. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor w temperaturze 180°C. Gotowe ciasteczka serowe wyjąć z piekarnika, przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.