Sposób przygotowania:
Ciasteczka sezamowe ze słodka posypką
Pokrojone i schłodzone masło ucieramy mikserem razem z 1/2 szklanki brązowego cukru.Do miseczki wsypujemy szklankę mąki i małą łyżeczkę proszku do pieczenia.Wymieszać i dodać stopniowo do ucieranego masła z cukrem,cały czas miksujemy na małych obrotach dodajemy 1 jajko i 1/2 szklanki sezamu.Po wymieszaniu składników ciasto zagniatamy.Zagniecione ciasto zawijamy w folię i schładzamy w lodówce na pół godziny.Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm.Z ciasta wycinamy szklanką ciasteczka,które wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 20 minut Po wyjęciu ciasteczka posmarować miodem i posypać cukrem pudrem.