Sposób przygotowania:
Ciasteczka śliwkowe
Sposób przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier wanilinowy, margarynę, jajko, sól, aromat rumowy wymieszać za pomocą miksera, a następnie krótko zagnieść. Schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Ciasto dość cienko rozwałkować na stolnicy, wycinać radełkiem małe kwadraty w trzech wymiarach: 3 x 3 cm, 2 x 2 cm oraz 1,5 x 1,5 cm. Ciasteczka wyłożyć na papier do pieczenia i piec na słomkowy kolor 10 - 15 minut. Piekarnik elektryczny: temp. 170oC (powinien być podgrzany) Piekarnik gazowy: temp. 170oC (nie powinien być podgrzany) Po wystudzeniu posmarować każde ciasteczko odrobiną powideł, złożyć po 3 w piramidkę, posypać posypką cukrową.
elutka
booboo
45Kazik
Ciekawie może by wygladało i smakowało gdyby jedno "pięterko" zrobić w innym smaku, migdałowym lub kokosowym, przez dodanie płatków migdałowych lub wiórków kokosowych.
Pozdrawiam.
45Kazik
Oczywiście ląduje w "ulubionych" jako do wykonania(!!)
olciaky