Sposób przygotowania:
Ciasteczka słodkie zawijańce
Najpierw należy przygotować składniki na każdy rodzaj ciasta. Do miski robota włożyć noże do siekania i umieścić w niej składniki na ciasto pierwsze. Połączyć je ze sobą, wyjąć z miski, zagnieść szybko ciasto. Włożyć je do woreczka i położyć do lodówki do schłodzenia. Następnie tak samo przygotować ciasto drugie i trzecie. Po upływie 30 minut wyjąć wszystkie ciasta na oprószony mąką blat i ułożyć ja jedno na drugim. Wszystkie ciasta wałkować razem na cienki placek, zwinąć go w roladę i kroić ją w placuszki o grubości około 5 mm. Ciasteczka układać na blasze z kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia a potem wstawić blachy ( mi wyszły dwie ) do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem i piec 15 minut. Upieczone ciasteczka wystudzić i posypać cukrem pudrem.