Natalia Skóra

Natalia Skóra

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a pod ręką nic nie ma to koniecznie spróbujcie tych rogalików.

Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym

Składniki:

Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym

Składniki:

Sposób przygotowania:

Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru. W międzyczasie rozpuścić masło i ostudzić.

Przesiewamy cukier, dodajemy sól i rozczyn drożdżowy, wyrabiamy ciasto dodając najpierw żółtko, a później masło. Odstawić do wyrośnięcia, po czym rozwałkować i wycinać trójkąty.

Nakładać nadzienie: orzechy wymieszać z nutellą. Zwijamy i pieczemy w temperaturze 180 stopni do upieczenia.