Sposób przygotowania:
Ciasteczka z lukrem imbirowym
Ciasto:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojona w plasterki margarynę, cukier, żółtko jajka oraz kwaśną śmietanę. Z podanych składników wyrobić szybko ciasto. Włożyć je do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkować i wykrawać ciasteczka. Smarować je lukrem.
LUKIER:
Białka utrzeć z cukrem na białą masę (trzeba dość długo ucierać). Dodać odrobinę imbiru i nadal ucierać.Ciasteczka piec ok. 15/20 minut w temp. 190 stopni.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojona w plasterki margarynę, cukier, żółtko jajka oraz kwaśną śmietanę. Z podanych składników wyrobić szybko ciasto. Włożyć je do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkować i wykrawać ciasteczka. Smarować je lukrem.
LUKIER:
Białka utrzeć z cukrem na białą masę (trzeba dość długo ucierać). Dodać odrobinę imbiru i nadal ucierać.Ciasteczka piec ok. 15/20 minut w temp. 190 stopni.