Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ciasteczka Torcikowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Na deser polecamy czekoladowe ciasteczka torcikowe. Nie są pracochłonne ale za to efektowne. Doskonałe na podwieczorek do kawy czy herbaty.

Ciasteczka Torcikowe

Składniki:

Ciasteczka Torcikowe

 

  • Ciasto
  • 5 jaj,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 3/4 szkl. mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • aromat śmietankowy

 

 

  • Krem:
  • Krem do tortów śmietankowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka Torcikowe
Żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywno. Stopniowo mieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać pianę i aromat delikatnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok.30 min. W 180 stopniach.Polewa: Margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu aż zacznie gęstnieć. Po ostudzeniu biszkoptu powykrajać kwadraciki i kwadraty z biszkoptu i obtaczać w polewie. Wstawić do lodówki do zastygnięcia polewy. Krem: Zrobić według przepisu na opakowaniu i ozdobić według uznania.

Tagi:

ciasto tort