Sposób przygotowania:
Ciasteczka twarogowe z cukrem
W misce umieścić twaróg półtłusty, masło, mąkę, jajko i sól. Wyrobić na gładkie ciasto. Uformować kulę. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na około3 godziny do schłodzenia.
Ciasto wyjąć, rozwałkować na około pół centymetra. wykrawać ciasteczka o ulubionych kształtach. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Piec w temperaturze 170 stopni około 20 minut.
Ciasto wyjąć, rozwałkować na około pół centymetra. wykrawać ciasteczka o ulubionych kształtach. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Piec w temperaturze 170 stopni około 20 minut.