Sposób przygotowania:
Ciasteczka Twix
Mąkę odmierzyć i przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia na stolnicę i posiekać z margaryną na wiórki ostrym nożem. Zsunąć na stos, zrobić dołek, wbić żółtka, dodać cukier, śmietankę, aromat smakowy do ciast, szczyptę soli. Wyrabiać i zagnieść w kulę. Schłodzić 30 min., wyjąć i przepuścić ciasto przez maszynkę, podstawiając u wylotu szprycę z różnymi otworami do formowania ciastek. Ciastka układać od razu na natłuszczonej i wyłożonej pergaminem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, a blachę wstawić z jedną partią ciastek na 15 min. Po upieczeniu wyjąć i zsuwać ciastka na tacę, smarować masą krówkową lub toffi, a na koniec oblewać wcześniej przygotowaną kuwerturą. Kolejne partie ciastek piec, aż do wyczerpania zapasów ciasta lub też odłożyć część ciasta na potem.