Monia_0013

Monia_0013

Kucharz
[Przepisów: 5]

Ciasteczka z bezą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomite ciasteczka półfrancuskie

Ciasteczka z bezą

Składniki:

Ciasteczka z bezą

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z bezą
Wykonanie: Z podanych składników dość szybko zagnieść ciasto. W razie potrzeby można dołożyć jeszcze śmietanę. Rozwałkować na grubość 0,5 cm i wycinać krążki, lub inne kształty, tak aby każde ciastko miało parę. Można w kilku wyciąć na wierzch dziurki. Piec gorącym piekarniku około 15-20 min. Przed pieczenie ciastka, które pójdą na wierzch, można posmarować białkiem ubitym z cukrem, w proporcji: 2 białka z ¾ szkl cukru pudru. Przekładać marmoladą, powidłem, dżemem lub ulubionym kremem.