Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka z białek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasteczka powinny mieć ciemno złocistą obwódkę i jasny środek

Ciasteczka z białek

Składniki:

Ciasteczka z białek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z białek
Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę z połową cukru pudru. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec dodając pozostały cukier. Do utartej masy z tłuszczu dodać ubite białka, mąkę i skórkę z cytryny, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać na przygotowaną blaszkę okrągłe ciasteczka. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni na złoty kolor .