Sposób przygotowania:
Ciasteczka motylki
Masło ucieramy z cukrem i jajami.Dodajemy marmoladę- mieszamy.
Do oddzielnej miski przesiewamy wszystkie suche składniki
Wsypujemy suche składniki do masy jajecznej. Mieszamy. niezbyt dokładnie, Dosypujemy mąkę pszenną w takiej ilości,
by masa była średnio gęsta. Nie podaję dokładnej ilości, gdyż marmolada ma różną zawartość soku.
Masę wkładamy do połowy foremek w kształcie motyli.
Pieczemy babeczki przez około 25 minut w temp. 180 stopni C (w zależności od piekarnika).
Studzimy je. Przygotowujemy bitą śmietanę. Babeczki - motylki dekorujemy bita smietaną i polewą czekoladową.
Do oddzielnej miski przesiewamy wszystkie suche składniki
Wsypujemy suche składniki do masy jajecznej. Mieszamy. niezbyt dokładnie, Dosypujemy mąkę pszenną w takiej ilości,
by masa była średnio gęsta. Nie podaję dokładnej ilości, gdyż marmolada ma różną zawartość soku.
Masę wkładamy do połowy foremek w kształcie motyli.
Pieczemy babeczki przez około 25 minut w temp. 180 stopni C (w zależności od piekarnika).
Studzimy je. Przygotowujemy bitą śmietanę. Babeczki - motylki dekorujemy bita smietaną i polewą czekoladową.