Sposób przygotowania:
Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą i orzechami
Ciecierzycę opłukać, zalać wodą i zostawić na noc. Następnie odlać wodę w której się moczyła, wlać świeżą wodę i ugotować do miękkości około 40 minut. Po ugotowaniu odlać zbędną wodę, wystudzićciecierzycę i zblendować. Orzechy i czekoladę pokroić.
Do ciecierzycy dodać masło,miód, sodę, wymieszać i zagnieść. Dodać orzechy, czekoladę i słonecznik, wymieszać i zlepić rulon. Odstawić na kilka godzin albo całą noc do schłodzenia.
Kroić plastry około 0,5 centymetra, ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut.
Do ciecierzycy dodać masło,miód, sodę, wymieszać i zagnieść. Dodać orzechy, czekoladę i słonecznik, wymieszać i zlepić rulon. Odstawić na kilka godzin albo całą noc do schłodzenia.
Kroić plastry około 0,5 centymetra, ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut.