Marcin1993

Marcin1993

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Ciasteczka warzywne

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka dostarczają 642 kcal

Ciasteczka warzywne

Składniki:

Ciasteczka warzywne

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka warzywne
Ziemniaki obrać ugotować w małej ilości osolonej wody odparować i jeszcze gorące przecisnąć przez praskę.Do ziemniaków dodać 2 łyżki gorącego mleka 20g masła w małych kawałkach i wszystko utrzeć na gładka masę. Doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową.Dodać mąkę proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.Do ciasta dodac twaróg 5 łyżek oleju resztę mleka szczyptę soli.Wszystko zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na 10 minut.Cukinię pomidory i paprykę umyć i oczyścić.Cukinię pokroić w cienkie plastry paprykę na małe kawałki a pomidory na połówki. Brokuł umyć i podzielić na małe różyczki krótko blanszować zahartować zimną woda.Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość 5 mm.Piekarnik nagrzać do temperatury 225 stopni .Z ciasta wykroić 12 krążków ułożyć na nich masę ziemniaczana i przybrać warzywami.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Pozostały olej wymieszać z koncentratem pomidorowym .Ciastka ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia skropić olejem z pomidorami i zapiekać około 15 minut.Gałązki tymianku umyć osuszyć oskubać listki i posypać ciasteczka na 1 minute przed końcem pieczenia.

Tagi:

cukinia