Sposób przygotowania:
Ciasteczka z cukrem trzcinowym.
Masło ocieplić do temperatury pokojowej,namoczyć rodzynki w
miseczce z wodą.W salaterce utrzeć masło z cukrem trzcinowym
i rafinowanym na puszystą masę,a mleko wymieszać z sokiem
cytrynowym,dodać do masy cukrowej,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,szczyptę gałki muszkatołowej, rodzynki i cynamon.
Wymieszać drewnianą łyżką na jednolitą masę.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym i posypać mąką i kłaść łyżką masę na blachę
i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na 15 minut.Po
upieczeniu wyjąć blachę z piekarnika,zdjąć szpatułką ciasteczka
i zostawić do schłodzenia.
miseczce z wodą.W salaterce utrzeć masło z cukrem trzcinowym
i rafinowanym na puszystą masę,a mleko wymieszać z sokiem
cytrynowym,dodać do masy cukrowej,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,szczyptę gałki muszkatołowej, rodzynki i cynamon.
Wymieszać drewnianą łyżką na jednolitą masę.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym i posypać mąką i kłaść łyżką masę na blachę
i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na 15 minut.Po
upieczeniu wyjąć blachę z piekarnika,zdjąć szpatułką ciasteczka
i zostawić do schłodzenia.