Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka z czekoladą i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do ciasta można dodać aromat o dowolnym zapachu.

Ciasteczka z czekoladą i kokosem

Składniki:

Ciasteczka z czekoladą i kokosem

 

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 10 dag wiórków czekoladowych
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany
  • 1/2 łyżeczki amoniaku
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z czekoladą i kokosem
Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z amoniakiem, śmietanę, wiórki kokosowe i czekoladowe, dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać ciasteczka w dość dużych odstępach na blaszce posmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 10-15 minut.

Tagi:

jajko jajka