kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Ciasteczka z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Każdy ma swojego anioła stróża :)

Ciasteczka z jeżynami

Składniki:

Ciasteczka z jeżynami

 

  • kubek mąki
  • pół kostki masła
  • pół kubka cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 żółtka
  • kilka łyżek dżemu z jeżyn
  • łyżkę cukru pudru
  • garść jeżyn

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z jeżynami
Przesiej mąkę i dodaj masło. Posiekaj je nożem. Dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka i szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczej włóż na godzinę do lodówki. Za pomocą foremki wykrawaj ciasteczka z rozwałkowanego ciasta. Potem używając kieliszka zrób dziurkę w połowie przygotowanych ciastek. Ułóż ciasteczka na blaszce i włóż je do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na ok. 10 min. Ciasteczka bez dziurki posmaruj dżemem następnie przykryj je tymi z dziurką posypanymi uprzednio cukrem pudrem każde ciasto ozdób jeżyną