Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Ciasteczka z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nie ma to jak ciasteczka upieczone w domu. Do przełożenia użyłam konfitury z czarnej porzeczki z agrestem, którą zrobiłam też sama

Ciasteczka z konfiturą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasteczka z konfiturą

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z konfiturą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować w kształcie kuli, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez godzinę lub dwie w lodówce.

Schłodzone ciasto rozwałkować na płat grubości około pół centymetra. Wykroić kółeczka. W połowie kółeczek dodatkowo wykroić mniejszą dziurkę. Ciasteczka rozłożyć na papierze do pieczenia, piec w temperaturze 175 stopni około 10-15 minut.

Po ostygnięciu kółeczko bez dziurki posmarować konfiturą i przyłożyć ciasteczkiem z dziurką.
Ciasteczka z konfiturą
Ciasto po zagnięceniu nakeży schłodzić w kodówce