Sposób przygotowania:
Ciasteczka z konfiturą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować w kształcie kuli, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez godzinę lub dwie w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkować na płat grubości około pół centymetra. Wykroić kółeczka. W połowie kółeczek dodatkowo wykroić mniejszą dziurkę. Ciasteczka rozłożyć na papierze do pieczenia, piec w temperaturze 175 stopni około 10-15 minut.
Po ostygnięciu kółeczko bez dziurki posmarować konfiturą i przyłożyć ciasteczkiem z dziurką.
Schłodzone ciasto rozwałkować na płat grubości około pół centymetra. Wykroić kółeczka. W połowie kółeczek dodatkowo wykroić mniejszą dziurkę. Ciasteczka rozłożyć na papierze do pieczenia, piec w temperaturze 175 stopni około 10-15 minut.
Po ostygnięciu kółeczko bez dziurki posmarować konfiturą i przyłożyć ciasteczkiem z dziurką.