Sposób przygotowania:
Świąteczne pomarańczowe ciasteczka z lukrem
Mąkę zagnieć z żółtkami, cukrem, margaryną KASIA i startą skórką z pomarańczy. Gdy ciasto nie będzie nam się za bardzo ugnieść na jednolitą masę dodajemy stopniowo odrobinę mleka. Gdy już mamy ugniecione ciasto na jednolitą masę, to rozwałkowujemy je na stolnicy, aby miało grubość nie mniejszą jak 1 centymetr. Następie bierzemy foremki z różnymi postaciami i wytłaczamy wzorki. Blachę z piekarnika smarujemy cienką warstwą oleju i układami wcześniej zrobione jeszcze nie upieczone ciasteczka. Kolejno wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celcjusza. Pieczemy przez około 15 minut do momentu zarumienienia.Wyciągamy z piekarnika i czekamy aż ostygną. Następnie przygotowujemy lukier z gotowych wcześniej torebek kolorowego lukru Dr. O'etkera. Kupiłam różowy biały oraz zielony. Rozgrzewamy wodę w garnku do około 70 stopni Celcjusza i rozpuszczamy w torebkach lukier. Gdy się nam już ładnie rozpuści to dekorujemy według życzenia przygotowane wcześniej ciasteczka. Gdy ostygnie lukier na ciastkach wtedy można podawać je do stołu. SMACZNEGO !!